startsida < Att kunna < telekommunikationstjänst
 
 
Telekommunikationstjänst

 
  Att kunna
Att kunna
   
  Innehåll
expowera 

Telekommunikationstjänst

Telekommunikationstjänst, eller teletjänst, avser arbete som utförs av en aktör inom telekommunikationsbranchen, vanligen ett företag, på uppdrag av en kund, finansierat genom till exempel avgifter eller reklam.

Teletjänster innefattar:

  • Kommunikationstjänster eller nättjänster, det vill säga abonnemangsform som ger access till telekommunikationsnätverk, och som levereras av internetleverantörer, mobiloperatörer, och andra teleoperatörer.
     
  • Mervärdestjänster, till exempel medflyttning, vidarekoppling och intelligenta nätverkstjänster.
     
  • Innehållstjänster, till exempel internettjänster, betalsamtalstjänster (exempelvis interaktiva frågesporter och datinglinjer), callcentertjänster och wap-portaler.

Detta ska skiljas från användningen av begreppet tjänst eller kommunikations-tjänst i teknisk bemärkelse inom tele- och datakommunikationsområdet, exempelvis webbtjänst. I det sammanhanget avses arbete som utförs av en programvara eller en utrustning åt en människa (och är då synonymt med tillämpning) eller åt annan programvara eller utrustning. En data/telekommunikationstjänst följer ett kommunikationsprotokoll, till exempel ett applikationsprotokoll om tjänsten utförs åt en människa.

Läs mer om:
abonnemang

Denna artikel omfattas av Creative Commons Erkännande-Dela Lika-licens;

Den använder sig av material från Wikipedia.


 
 

Sök på expowera:

Anpassad sökning
Upp
  © expowera