För att få en bättre privatekonomi handlar det både om att få högre inkomster och lägre utgifter. De lägre kostnaderna är det enklaste att påverka och några sätt att förbättra sin privatekonomi går vi igenom här. Följande text av David Vesterlund, sverigekontanter.se
 

Flera metoder att spara pengar

Har man flera olika lån och krediter som kostar otroligt mycket varje månad eller bara en otroligt dyr avbetalning? Man kan få betala mycket mer än vad man tänkt på grund av höga räntekostnader och fasta avgifter som kan generera allt till en högre summa. Genom att samla alla lån och krediter i ett och samma lån kan det vara otroligt fördelaktigt för utgifterna varje månad.
 

Bättre och lägre ränta

Genom att bibehålla en god kreditvärdighet kan man också förhandla fram en fördelaktigt ränta. Kreditrisken avgör helt och hållet vilken räntesats man får på det lån man söker, den mäts genom att man tittar på anställning, aktuell lön, boendeform, anmärkningar samt hur många kreditupplysningar man har det senaste året. Allt det här tillsammans med den betalningsförmåga man visar, baserat på inkomster och utgifter.
 

Lägre kreditrisk

Får man en löneförhöjning eller går man från provanställning till fast anställning minskar kreditrisken betydligt. Så fort förutsättningarna med ekonomin blir förändrad bör man göra en ny jämförelse för att bättra på chanserna till mer fördelaktiga lån.

Söker man hos en låneförmedlare blir det oftast bara en kreditupplysning registrerad och alla lån man får förslag på är med en mindre månadskostnad än den man har idag.
 

Lös dyra månadsutgifter

Genom att samla alla lån eller krediter man dragit på sig under åren till ett och samma lån kan ge en hel del fördelar, vardagsekonomi kan bli betydligt bättre. Samlingslån kan göra att en hel del tusenlappar hellre kan läggas på sparkontot månad istället för på amortering. Oftast har samlingslån mycket bättre villkor.
 

Hur man gör för att samla alla lån

sverigekontanter.se kan man enkelt jämföra och leta upp ett lån med den summan man söker. Det första man bör göra för att söka ett fördelaktigt samlingslån för alla lån man har är att först jämföra räntorna. Genom att gå igenom alla villkor och eventuella kostnader så som räntor och avgifter kan man också vinna en hel del ekonomiskt. 
 

När man bör lägga om lånen

Alla lån, krediter eller avbetalningar bör tas upp när man söker om ett samlingslån för att minska ner den höga kostnad man kan ha varje månad, på så vis kan också bankerna ge förlag på en mindre månadskostnad. Har man en medsökande kan dessutom månadskostnaden minska ännu mer för det lån man söker om.
 

Betalningsanmärkning

Även om man har en eller flera betalningsanmärkningar kan man söka om ett samlingslån, så länge skulden hos kronofogden är betalda så går de flesta låneansökningar igenom. Så om skulden fortsättande är aktiv hos Kronofogden kan bankerna oftast inte hjälpa till med ett samlingslån.
 

Sammanfattning

Oavsett hur många lån eller krediter man har kan det i längden blir en dyr kostnad. Höga räntor och uppläggningsavgifter kan göra att alla lån blir onödigt dyra. Det bästa man då kan göra är att samla alla lån för att få en lägre månadskostnad och få en bättre översikt av sin ekonomi och alla utgifter.