Avregistrera dig som arbetsgivare

Här kan du läsa om hur du gör för att avregistrera dig som arbetsgivare och hur du ska hantera arbetsgivardeklarationerna samt inlämning av kontrolluppgifter i samband med att du avregistreras. 

Foto av författare
Skribent: Bo Lilja
Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.

När ska du avregistreras som arbetsgivare?

Om du inte längre har anställda i din verksamhet ska du avregistreras som arbetsgivare. Det är viktigt för att Skatteverket ska ha rätt uppgifter om din verksamhet och för att du inte ska få onödiga blanketter och förfrågningar. Det är viktigt att dina uppgifter är korrekta, det är därför bättre att avregisteras som arbetsgivare så snart du inte har anställda och registrera dig som arbetsgivare på nytt om du skulle behöva.
 

Så gör du för att avregistrera dig som arbetsgivare

Det finns två sätt att avregistrera dig som arbetsgivare.

  • Genom att avregistrera dig elektroniskt via webbplatsen verksamt.se
  • Genom att fylla i och skicka in en pappersblankett

Lämnar du din anmälan i e-tjänsten kan du följa ditt ärende via Mina sidor på verksamt.se, där du kan kontrollera att din anmälan har kommit in. Handläggningstiden för din anmälan går också oftast snabbare när uppgifterna lämnas via e-tjänsten.
 

Efter att du har anmält avregistrering

Du ska redovisa arbetsgivaravgifter och avdragen skatt för alla månader fram till och med dagen för avregistreringen. Du hittar avregistreringsdagen på Skatteverkets meddelande om avregistrering. Efter avregistreringsdagen har du möjlighet att gå in och lämna kontrolluppgifter. E-tjänsten är öppen året runt och du behöver inte vänta till årets slut.
 

Källa: Skatteverket 2018

Lämna en kommentar